Wokół mieszkania, domu i ogrodu.

Budowa, remont, podatki, rachunki...

Liczba pytań: 11928

Liczba odpowiedzi: 125734

(43 odpowiedzi)
gość
Pytanie zadaje: gość zalogowana [23.03.12]

Płyta gazowa czy elektryczna?

Jaką płytę wybralibyście tą gazową czy lepiej elektryczną? Na której według was lepiej się gotuje? Ja od bardzo dawna miałam elektryczną ale polecają zdecydowanie gazową jak się ma możliwość oczywiście. A wy która wybralibyście?

Załączone pliki:
plyta.jpeg
Najlepsza odpowiedź
↑ ↓
(62 - 42)
60%
[26.03.12]
elektryczna to tylko gdy masz 400v tzw 3 fazy - oczywiście można podłączyć kuchnie elektryczną i na 230v (ja mam tak podłączoną) ale to bez sens - strogonowa na niej ostatnio robiłem 5h. Jak są 3 fazy to elektryczna śmiga jak szalona.

Czy to kuchenka gazowa czy elektryczna trzeba rachunki płacić i tak samo myć kuchenki i kuchnie
gość  Tomek Rozwodnik

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
↑ ↓
(25 - 25)
50%
[26.03.12]
Jak lubisz tłusty żółty osad na szafkach kuchennych, to wybierz płytę gazową.
gość  gość
↑ ↓
(47 - 45)
51%
[26.03.12]
Zastanów się, jakich płyt używają zawodowcy tzn. kucharze na pewno nie elektrycznych?
gość  gość
↑ ↓
(25 - 25)
50%
[26.03.12]
gość
Jak lubisz tłusty żółty osad na szafkach kuchennych, to wybierz płytę gazową.
gość  gość
↑ ↓
(48 - 45)
52%
[26.03.12]
gość
gość
Jak lubisz tłusty żółty osad na szafkach kuchennych, to wybierz płytę gazową.


bo meble w kuchni też trzeba czasem umyć, i wtedy nie ma tłustego osadu :)
gość  gość
↑ ↓
(24 - 24)
50%
[26.03.12]
Polecam elektryczną, ale oczywiście INDUKCJA. Trzeba mieć też odpowiednią instalację w domu, czyli tzw. "siłę" (360-400 V) a nie 230 V.
gość  gość
↑ ↓
(23 - 23)
50%
[26.03.12]
A propos profesjonalistów (kucharzy) gotujących na gazie, to mam argument kontra - przecież najlepiej gotować na ogniu - dlaczego kucharze nie gotują?
gość  gość
↑ ↓
(3 - 3)
50%
[26.03.12]
ja polecam gazową!!! moja teściowa ma płytę indukcyjną i strasznie narzeka, bo jak piecze w piekarniku to nic na niej ugotować nie może.....
gość  gość
↑ ↓
(25 - 24)
51%
[26.03.12]
Jeśli nie masz pieniędzy kup gazową energia elektryczna jest droga i gotowanie elektryczne jest dużo droższe, co do płyty indukcyjnej musisz mieć specjalne naczynia o czym nikt nie mówi
gość  gość
↑ ↓
(26 - 24)
52%
[26.03.12]
gość
Jeśli nie masz pieniędzy kup gazową energia elektryczna jest droga i gotowanie elektryczne jest dużo droższe, co do płyty indukcyjnej musisz mieć specjalne naczynia o czym nikt nie mówi
gość  gość
↑ ↓
(26 - 24)
52%
[26.03.12]
Zdecydowanie gazowa. Szybsze, ekonomiczniejsze gotowanie.
gość
Jeśli masz III fazę czyli 400V, to w ogóle nie ma o czym mówić- tylko indukcja...INDUKCJA a nie płyta ceramiczna.
Tylko należy wziąć pod uwagę potrzebę zakupienia odpowiednich garnków i patelni...A tak poza tym najlepszy wariant.
gość  gość
Dodaj odpowiedź
> Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki