Wokół mieszkania, domu i ogrodu.

Budowa, remont, podatki, rachunki...

Liczba pytań: 14938

Liczba odpowiedzi: 208158

(79 odpowiedzi)
gość Pytanie zadaje: kubula zalogowana [25.07.13]
Tagi: na | opinie | projektantow | temat | wnetrz

Opinie na temat projektantów wnętrz

Witajcie. We wrześniu mam urlop i planuję remont w mieszkaniu. Moje meble to 20-letnie starocie i z chęcią się ich pozbędę. Nie mam niestety w tym doświadczenia i chciałabym się dowiedzieć czy zatrudnienie projektanta jest opłacalne, czy lepiej jednak polegać na własnych pomysłach? Poza tym jakie macie zdanie na temat mebli na wymiar, warto takie zamawiać? Czy lepiej skupić się na gotowych zestawach? Z góry dziękuję za odp.

Najlepsza odpowiedź
↑ ↓
(27 - 9)
75%
[27.07.13]
Mój projektant gorąco polecił mi wyroby tego typu http://rattanartsklep.iai-shop(...)braz-RD-06.html na początku sceptycznie do tego podchodziłem ale jak zobaczyłem meble tej firmy w restauracji kolegi to pomyślałem że warto spróbować no i się nie zawiodłem :)
gość  gość

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
↑ ↓
(27 - 43)
39%
[25.07.13]
Projektant z którego usług korzystam zaproponował mi meble technorattanowe, na stronie www.rattanart.pl można zamówić meble tego typu. Ewentualnie możesz poszukać coś innego, ale jeżeli chodzi o moje zdanie to zdecydowanie polecam ten sklep. Nie kupuj zestawów zazwyczaj nie opłaca się kupować całego zestawu i często wyjdzie taniej jak kupisz pojedynczo to co ci potrzebne. Każdy ma inny styl.
gość  gość
↑ ↓
(63 - 50)
56%
[25.07.13]
gość
Projektant z którego usług korzystam zaproponował mi meble technorattanowe


CHYBA BYŁ MOCNO CHORY !
Oile to projektant ;)
Bo nikt przy zdrowych zmysłach
nie poleciłby tego chińskiego badziewia
taniego w chinach jak barszcz
Bo robionego z odpadowego plastiku
ot recycling....
gość  gość
↑ ↓
(40 - 31)
56%
[25.07.13]
gość
Nie kupuj zestawów zazwyczaj nie opłaca się kupować całego zestawu i często wyjdzie taniej jak kupisz pojedynczo to co ci potrzebne. Każdy ma inny styl.


Szczerze mówiąc myślałam, że właśnie zakup w zestawie jest tańszy. Problemem jest tylko to, że może wymiarowo do pomieszczenia nie pasować. Jak to w końcu jest?
gość  kubula
↑ ↓
(36 - 36)
50%
[25.07.13]
Kupuj i wspieraj recycling....!
Zamiast na wysypisko
plastik można wykorzystaż ponownie !

Zobacz pieknie barwione "rattany"
Załączniki:
ratanki plastyki 02.jpg ratanki plastyki 01.jpg ratanki plastyki.jpg
 
gość  gość
↑ ↓
(38 - 31)
55%
[26.07.13]
Hej. Powiem Ci, że projekt mieszkania jak projekt mieszkania- nie musisz koniecznie brać do tego fachowców, ale jeśli chodzi o meble to tylko na wymiar. Ja chyba pół roku szukałam odpowiednich, gotowych mebli do kuchni i nic z tego- ze wszystkimi było coś nie tak. Postanowiłam nie tracić więcej czasu, wybrałam solidną firmę, która wykonała dla mnie dobrej jakości, dopasowane meble do kuchni, sypialni i garderoby.
polka  polkazalogowana
↑ ↓
(39 - 33)
54%
[26.07.13]
kubula, projektant (albo architekt) wnętrz może bardzo dużo doradzić i zaplanować urządzenie wnętrz, że będzie się mieszkało wygodnie. :) Ale warto zatrudnić taką osobę, która będzie słuchała życzeń klienta i proponowała rozwiązania adekwatne do jego gustu i potrzeb. Moim zdaniem lepiej zdecydować się na architekta, a nie projektanta, bo architekt ma większą wiedzę. Tutaj masz wytłumaczone czym to się dokładnie różni: http://www.urzadzamypodklucz.p(...)ktualnosc3.html
gość  Lilka
↑ ↓
(34 - 18)
65%
[26.07.13]
Nigdy nie kupisz czegoś w zestawach indealnie pasującego do wnętrza, dlatego warto moim zdaniem poszukać indywidualnych rozwiązań, coś na miarę. Oddać się specjaliście jakiemuś, aby on to urządził ale oczywiście pod okiem moich pomysłów a także ich.
gość  gość
↑ ↓
(27 - 9)
75%
[27.07.13]
Mój projektant gorąco polecił mi wyroby tego typu http://rattanartsklep.iai-shop(...)braz-RD-06.html na początku sceptycznie do tego podchodziłem ale jak zobaczyłem meble tej firmy w restauracji kolegi to pomyślałem że warto spróbować no i się nie zawiodłem :)
Mój projektant gorąco polecił mi wyroby tego typu http://rattanartsklep.iai-shop.com/product-pol-146-Donica-ocieplana-prostokatna-kolor-mix-braz-RD-06.html na początku sceptycznie do tego podchodziłem ale jak zobaczyłem meble tej firmy w restauracji kolegi to pomyślałem że warto spróbować no i się nie zawiodłem :)
gość  gość
↑ ↓
(8 - 6)
57%
[27.07.13]
Projektant Cię skasuje (miał tylko ołówek i papier w ręce - jeszcze dobrze lub program w komputerze) po za tym jest zielony. Weź firmę stolarską. Stolarz zrobi Ci jakie chcesz, doradzi, podpowie, pokaże próbki. Jestem wykonawcą podłóg, tarasów i zaopatróje stolarzy w okleiny. Zaufaj mojemu doświadczeniu (20 lat).
gość  gość
↑ ↓
(10 - 13)
43%
[27.07.13]
Po wejściu na stronę rattanart,pl widać tylko donice z technorattanu. Co to ma być? Urządzanie mieszkania donicami? Proszę nie zawracać głowy i nie podawać fałszywych informacji.
gość  gość
Dodaj odpowiedź
> Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki