Wokół mieszkania, domu i ogrodu.

Budowa, remont, podatki, rachunki...

Liczba pytań: 14937

Liczba odpowiedzi: 208062

(7 odpowiedzi)
gość Pytanie zadaje: gość zalogowana [06.03.13]
Tagi: ceramicznych | nozach | opinie

Opinie o nożach ceramicznych

Co sądzicie o nożach ceramicznych? Czy ceramiczne noże kuchenne sprawdzają się? Czy warto w nie inwestować?

Najlepsza odpowiedź
↑ ↓
(15 - 3)
83%
[17.03.13]
Ja kiedyś kupiłem jeden mały nóż ceramiczny i wszystko było idealnie dopóki przypadkiem nie wypadł mi i spadł na podłogę :-) Było już po nożu. Polecam Ci noże firmy Fiskars EDGE.
gość  gość

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
↑ ↓
(16 - 8)
67%
[08.03.13]
Używam o kilku dobrych lat - to bardzo dobre noże, ostre i trwałe. Niestety mają też wady: są kruche i trzeba z nimi uważać bo można je bardzo łatwo złamać lub wyszczerbić i niestety jak już się stępią (każdy nóż się tępi nawet ceramiczny) to naostrzenie takiego cuda jest cholernie trudną sprawą.
gość  gość
↑ ↓
(15 - 3)
83%
[17.03.13]
Ja kiedyś kupiłem jeden mały nóż ceramiczny i wszystko było idealnie dopóki przypadkiem nie wypadł mi i spadł na podłogę :-) Było już po nożu. Polecam Ci noże firmy Fiskars EDGE.
Ja kiedyś kupiłem jeden mały nóż ceramiczny i wszystko było idealnie dopóki przypadkiem nie wypadł mi i spadł na podłogę :-) Było już po nożu. Polecam Ci noże firmy Fiskars EDGE.
gość  gość
↑ ↓
(20 - 9)
69%
[17.03.13]
Polecam zapoznać się z filmikiem prezentującym zalety i wady noży ceramicznych orz noży stalowych:



gość  gość
↑ ↓
(15 - 8)
65%
[17.03.13]
Zalety:
- bardzo duża ostrość
- ostrze odporne na tępienie w dużo większym stopniu w porównaniu do stalowego
- brak możliwości ponownego, samodzielnego naostrzenia noża w przypadku stępienia, choć niektórzy producenci oferują dożywotnią, bezpłatną usługę ostrzenia
- praktycznie nie ulegają korozji

Wady:
- bardzo łatwo ukruszyć czubek noża, a głownia może pęknąć podczas przypadkowego upuszczenia noża
- nóż ceramiczny nie nadaje się do krojenia mrożonego mięsa i ryb, kości i innych, wyjątkowo twardych elementów, przy których krojeniu należy użyć zbyt dużej siły
- ze względu na wysoką kruchość nie należy myć w zmywarce
gość  gość
↑ ↓
(14 - 4)
78%
[08.04.13]
Witam. No cf3ż w Polsce może i nie można korzystać z fonantn i wszelkich innych hydro-zjawisk ale za to swobodnie możesz zrobić kupę na chodniku albo zwymiotować na wewnętrzną stronę drzwi w tramwaju- i tak to nikogo nie obchodzi. Co kraj to obyczaj u Was to, u nas tamto Bo Polska to czysty kraj i dba o higienę swoich obywateli (chwała sanepidowi) , martwi się o zdrowie narodowe i ogf3lną kondycję.Szkoda że nie masz możliwości wstawiania fotek w komentarzach . Na przykład obrazy pozimowej Polski takie kwiaty jakie rosną na trawnikach nie jeden katar puszczają wniwecz. Wszędzie kolorowo , tu papier, tu karton po niemieckim proszku, a tam pampers i spuchnięty tampon Wiosna idzie Co do fonantny super Pozdrawiam.
gość  gość
↑ ↓
(11 - 6)
65%
[11.04.13]
Hej, hej! już się zapisuję:-) Obok taikch cudf3w, nie można przejść obojętnie:-)Wszystkie Twoje komentarze się zapisują, tylko włączyłam moderowanie i muszę każdy zatwierdzić, zdarzają się niestety antywielbiciele:-( Także wszystkie już są opublikowane:-)Czekam koniecznie na efekty sesji marine, jestem bardzo ciekawa:-) Mam nadzieję, że Antoś pozwala mamie na fotograficzne wariacje:-) A pastele, to sama wiesz, wracają do mnie co jakiś czas:-))) buziaki wielkie!!
gość  gość
↑ ↓
(10 - 4)
71%
[22.04.13]
uwążaj żebyś na jakiegoś bubla nie trafił
-------------
http://www.strongmagnetsdiscount.de/
gość  kozako
Dodaj odpowiedź
> Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki