Wokół mieszkania, domu i ogrodu.

Budowa, remont, podatki, rachunki...

Liczba pytań: 14938

Liczba odpowiedzi: 208158

Kategoria: Remonty
(26 odpowiedzi)
beata86 Pytanie zadaje: beata86 zalogowana [27.06.12]
Tagi: opinie | podwieszany | sufit

Sufit podwieszany opinie

Witam,
chcialabym zrobic remont w mieszkaniu i bardzo podoba mi sie sufit podwieszany. Jednak mam pytanie jak on sie sprawdza w zyciu codziennym? Czy wystarczy jako jedyne zrodlo oswietlenia?

 

Odpowiedzi autora:

  1. dokladnie chodzi mi o ten typ :)
    czytaj więcej
  2. standardowa wysokosc mieszkania w bloku, sadze ze ok 2,5m.
    czytaj więcej
Najlepsza odpowiedź
↑ ↓
(213 - 206)
51%
[27.06.12]
a tak konktretnie to na jakiej wysokości ???
Bo to jest podstawa!!!!
gość  gość

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
Inne odpowiedzi
↑ ↓
(101 - 106)
49%
[27.06.12]
dokladnie chodzi mi o ten typ :)
Załączniki:
sufit.jpg
 
beata86  beata86zalogowana
↑ ↓
(213 - 206)
51%
[27.06.12]
a tak konktretnie to na jakiej wysokości ???
Bo to jest podstawa!!!!
a tak konktretnie to na jakiej wysokości ???
Bo to jest podstawa!!!!
gość  gość
↑ ↓
(111 - 110)
50%
[27.06.12]
standardowa wysokosc mieszkania w bloku, sadze ze ok 2,5m.
beata86  beata86zalogowana
↑ ↓
(117 - 113)
51%
[28.06.12]
W moim mieszkaniu w bloku mam 2,68m wysokości. Zrobiłam sufit podwieszony tylko w przedpokoju i w łazience. Obniżenie ma 10 cm.
W łazience mam obnizenie równo na jednej wysokości i 4 punkty oświetlenia led. W przedpokoju tak jak załączyłeś na zdjęciu, po obwodzie taki gzyms i w nim 6 punktów led. Wygląda to dość dobrze ale dużo z tym pracy. Zależało mi jednak aby ukryć rury biegnące pod sufitem, pod tym względem takie sufity sprawdzają się świetnie.
W pokojach nie robiłam sufitów bo mimo wszystko wydaje mi się ze byłby za nisko, bałam się ze wyjdzie efekt "nory" . Niestety w blokach nie ma dużego pola do popisu i wg mnie im wyżej sufit tym lepiej dla wyglądu ogólnego pomieszczeń, pokój wyda sie większy.
Tak wiec jeśli potrzebujesz cos ukryć to to jest super rozwiązanie. Do łazienki również. Do pokoi dziennych czy sypialni odradzam.
Lepiej poszukać jakiejs ładnej lampy a do sypialni lampek przy łóżku.
gość  ela
↑ ↓
(113 - 107)
51%
[18.07.12]
Przedmiotem moje uwagi było zamieszczone zdjęcie.Nie pidszetawra ono widma liniowego [emisyjnego lub absorpcyjnego ] lecz widmo ciągłe w obszarze długich fal.Nie ma tam żadnych prążkf3w i żadnego poszerzenia ich, tylko brzegi tarczy dają efekt Dopplera.Objaśniłem to.I krytycznie odniosłem się do komentarzy w ktf3rych był kompletny bałagan :mieszano przesunięcie układu linii w jakiś obszar [czerwieni lub fioletu] z rozszerzeniem linii widmowych.Dodałem o efekcie poszerzania prążkf3w,ktf3ry jest wywołany przez inne niż rotacja -przyczyny.Wymieniłem je.Mogę dodać jeszcze co powoduje zmianę szerokości linii: ciśnienie i gęstość materii,a także dla widm pasmowych - struktura molekuł materii emitującej [lub absorbującej] .W tej sprawie warto zajrzeć do kursf3w astrofizyki, np.J.S.Stodf3łkiewicz,Astrofizyka ogf3lna,PWN,Warszawa,1982Teksty w sieci najczęściej zawierają liczne błędy i uproszczenia.W tekście podanym pomylono poszerzenie linii z poszerzeniem układu linii.Rotacja wpływa tylko i wyłęcznia na przesunięcie całego układu linii widma liniowego a nie poszerza [czyli zmienia grubość linii] linie każde z osobna.
gość  Asuka
↑ ↓
(107 - 106)
50%
[20.07.12]
Spędziliśmy w hotelu counwde chwile.To były nasze pierwsze święta poza domem,ale proszę wierzyć że atmosfera była bardzo rodzinna.Zarf3wno postawa właścicieli jak i całego personelu za...
gość  gość
↑ ↓
(108 - 108)
50%
[24.07.12]
polecam sufit napinany, niesamowity efekt wizualny, poza tym szybko się montuje bo w kilka godzin, do wyboru do koloru powłoki, barwy, kształty..

tutaj znalazlem informacje o tych sufitach: http://www.nsistem.pl/sufity.html

widziałem na własne oczy na targach budowlanych i przyznaję, że są mega :)
gość  gość
↑ ↓
(88 - 86)
51%
[04.06.13]
ja mam taki sufit w łazience i salonie -w łazience dodatkowo halogeny
efekt super - znajomi pod wrażeniem -wielu z nich pierwszy raz widziało taki sufit.
U nas montaż wykonał przedstawiciel na pomorskie firmy Alteza - po drobny researchu w necie i paru zapytaniach wyszło mi tam najtaniej, polecam
gość  gość
↑ ↓
(66 - 71)
48%
[22.11.13]
Piękna sprawa - efektownie zrobione sufity będą wyglądały po prostu genialnie, wszystko trzeba umieć zrobić, ale wcale nie jest to takie trudne. Wystarczy dobra wkrętarko-wiertarka, np. Celma, do tego podstawowe narzędzia i na spokojnie jesteście w stanie wykonać to samodzielnie. No i musicie wiedzieć jakie materiały są potrzebne.
gość  gość
↑ ↓
(66 - 70)
49%
[22.01.14]

RazDwaTrzyBudujemyPL  RazDwaTrzyBudujemyPLzalogowany
Dodaj odpowiedź
> Zaloguj

Dodaj zdjęcia lub inne pliki